![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, w poniższym fragmencie skryptu usiłuję zmienić wartość zmiennej pod warunkiem, że ustawiony jest parametr żądania, jednak jej wartość nie zmienia się (wartość tej zmiennej wyświetlam na stronie). Parametr żądania jest ustawiony, gdyż kolejna linia w warunku jest wykonywana (efekt jej działania jest widoczna na stronie). Jeśli zmienię warunek na np. 1==1 to wartość zmiennej zmienia się. Co robię nie tak? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i sugestie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesteś pewien że zmienna "categoryId" przekazywana jest przez POST, a nie przez GET?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. Oto fragment formularza.
Zresztą warunek musi być spełniony ponieważ druga linia powoduje zaznaczenie na drzewie opcji, która została kliknięta (do tego służy formularz) i to działa. Dla pewności, jeśli zakomentuję tę drugą linię to opcja na drzewie przestaje się zaznaczać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 23 Dołączył: 27.06.2009 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj w kodzie formularza value dać na 1
sorry nie doczytałem
Ten post edytował paw-e-l 13.09.2009, 11:28:18 |
|
|
![]()
|
|
Wygląda na to, że problem nigdy nie istniał. W ramach wyjaśnień - parę dni temu windows "zapomniał" mój profil przez co musiałem stworzyć nowy. Zaowocowało to dość dziwnym działaniem ff (po przeinstalowaniu też), np. zaczął przeładowywać niektóre strony w nieskończoność. Ten problem również związany jest z ff. Fakt że to dziwny objaw ale na ie wszystko działa jak należy. Dziękuję za zainteresowanie tematem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:37 |