![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam pytanie o php i MySQL.
Jesli mam wyszukiwarke na stronie, a zmienie sobie teraz tabele na MyISSAM i zastosuje na pole index typu FULLTEXT to czy ten sam skrypt wyszukiwania bedzie mi nadal dziala? Ponadto jesli w skrypcie php zmienie w skladni SQL z where REGEXP całą składnię SQL stosująć MATCH () i AGAINST () to mi to będzie działać? W ogole to nie wiem jak w phpMyAdminie zamienic/zrobic tabele z nalozonym indeksem na pole FULLTEXT? Tworze nową tabele MyISSAM ale nie moge W TEJ TABELI DLA POLA dac indeksu FULLTEXT Bo jak chce to zrobic to ciagle mam ten komunikat: ALTER TABLE `wyszukiwanie` ADD FULLTEXT ( `Temat` ) MySQL zwrócił komunikat: #1283 - Column 'Temat' cannot be part of FULLTEXT index Możeci mi pomoc jakos sie z tym uporac? Z gory wielkie dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domyslajac sie budowy twojej tabeli (ktora szczegolowo przedstawiles) wnioskuje ze nie zaposnales sie z manualem.
Cytat W ogole to nie wiem jak w phpMyAdminie zamienic/zrobic tabele z nalozonym indeksem na pole FULLTEXT? klikasz ikonke (T) -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie nie klikac na ikonke T klikam ale to wlasnie wtedy pojawia mi się error. A chcialem zrobic taka prostą tabele aby tylko przetestowac dzialanie, ale nic moge isc dalej bo nie moge zrobic tego indeksu, a to moja tabela
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kolejny ze zdolnością unikania manuala. http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/ful...strictions.html
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:22 |