![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki kod (wyświetla on listę wszystkich uzarejestrowanych osób i ma też m.in. możliwość usuwania ich):
Jednka nie do końca dziala opcja usuwania. o gdy nacisne ażeby usunął to on usuwa wszystkie osoby a nie tą jedna wybraną. Próbowałem juz różnych rzeczy ale nic nie mogę znaleźć. Spodziewam się, że błąd jest dość prosty bo skrypt o podobnym działaniu sprawuje się bardzo dobrze ale tutaj nie mam pomysłu o co chodzi. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób echo $deluser i zobaczy czy przekazuje ID jak nie to masz odpowiedź
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No wyświetla mi numery ID ale niestety jak klikne na jeden to wyświetla numery wszystkich.
A i jeszcze dodam (bo może to cos pomoże), że ten plik w którym jest ta instrukcja jest zaincludowany do innego pliku przy pomocy ktorego ykonuje wszystkie operacje (panelu admina) Oto fragment kodu, bo nie wiem czy wszystko dobrze przedstawiłem (ten dokument z kodem nazywa sie display.php)
A i co jeszcze zauważyłem to to, że rownież gdy chce usunąc jakąś pozycje to niedość, że wszystkim wyświetla się, że są usunięci to jeszcze aktywuje wszystkich (aktywacja jest tez w tym kodzie co pokazałem). No teraz to juz zupełnie nie wiem co jest nie tak. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo jak masz to wszystko w pętli tak to jest, ten kod co przedstawiłeś nie jest całościowy, zresztą masz już odpowiedź co jest źle.
Ten post edytował potreb 12.09.2009, 11:00:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No masz racje, że nie dałem całego kodu i o tej pętli zapomniałem wspomnieć
Oto cały kod (display.php tylko):
To jak proponujesz zmienic to żeby :uciec" z pętli w czasie usuwania i aktywacji? Bo ja jakos nie moge na to wpaść |
|
|
![]()
|
|
Delete i aktywację musisz dać poza pętle i przekazywać pojedynczo id
W pętli masz np listowanie użytkowników i w url przekazujesz id. np ?delete=12, active=12
Dla active podobnie... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok poprawilem. Działa juztroche lepiej ale nadal nie jest to to co chcialem.
Usuwa już i aktywuje urzytkownikow ale nie wyświetla informacji: Aktywowano czy tez X w tabeli w nowym skrypcie. Oto jest nowy kod (to jest fragment od początku pętli bo wcześniej nic sie nie zmieniło):
Co mogę zrobić żeby to działalo? Czy może ktos mi pomóc? |
|
|
![]()
|
|
Skoro nie pokazuje się aktywowano no to coś dziwnego jest w twoim skrypcie, skoro zapytanie się wykonuje;
Wywal or die po warunku i daj echo "jakis komunikat" przed i po warunku. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Sam napis aktywowano jak i X pokazuja się jednak pokazują sie poza tabelą (dokładniej rzecz biorąc pod nią). Chodzi mi o to, żeby pojawialy się w komórkach w których byc powinny czyli jak jest napis aktywuj to w momencie kliknięcia aby zmienial się albo na aktywowano albo na aktywny (tutaj to juz wszystko jedno) to samo z usuń i X.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 01:18 |