![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Siedzę nad pewnym problemem już drugi dzień i nie bardzo potrafię go rozwiązać. Wydawało by się, że banał ale nie bardzo mogę sobie poradzić. Wkleję poniżej kod zawarty w pliku który jest includowany do szablonu strony.
W szablonie jest wybór przez case ładowania tego pliku. W treści szablonu w sekcji w której wyświetlam dane na stronie wstawiłem funkcje z tego pliku. Wszystko działa. Zapytanie sql które sobie kontrolnie wyświetlam jest prawidłowe. Parametr przechodzi. Zapytanie wklejone do phpmyadmin zwraca prawidłowy wynik (czyli odpowiednie rekordy). Tyle że nie działa nic w pętli while. Próba wyświetlenia danych ze zmiennej $wykonaj_wyswietlenie_wpisow zwraca w przypadku użycia print_r i echo to samo czyli resource #8( i to mnie dziwi i tu na pewno leży pies pogrzebany). var_dump dokładnie to samo w lekko bardziej rozbudowanej formie. Nie wiem gdzie strzeliłem babola. Nie mogę tego wyłapać i w związku z tym proszę o pomoc. Pozdrawiam ermar |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
To ja może napisze wprost... Nie stawiaj średnika za nawiasami WHILE
![]() To nie jest błąd, gdyż tego typu składnie stosuje się, ale wtedy musisz wewnątrz napisać co chcesz zrobić od razu z $rekord_artykulu. Użycie średnika bowiem informuje, że dalej jest kod nie tyczący instrukcji WHILE. Pozbądź sie go a wtedy pętla zadziała ![]() a przykład działającego kodu z Twoją wersją i srednikiem to przeróbka przykładu kolegi niżej. Dzięki temu zapisowi mogę wyświetlać poprzez echo kolejne linie, dopiero co popbrane z pliku. Ten post edytował thek 12.09.2009, 09:42:46 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Właśnie wykopałem się z dołka do którego wpadłem ze wstydu ![]() Zdaję sobie sprawę ze składni pętli i ten odruchowo postawiony średnik kosztował mnie dwa dni a podejrzewam, że bez świeżego oka bym na to nie wpadł. Dziękuję bardzo. Pozdrawiam ermar |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:48 |