![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem sobie taki mały skrypcik do zarządzania księgą gości(słuzy też do zarządznia działem linki stąd zmienna GET action):
Problem polega na updacie bazy danych, dane wypisuje bezproblemowo, po wybraniu nicka pojawia się jego wpis, ale po kliknięciu na "usuń wpis" bądź "zmień wpis" nie uaktualnia bazy. Kod się wykonuje ponieważ mam wyświetlone echo('wpis usunięty'), wnioskuję z tego że nie przesyła danych potrzebnych do uaktualnień bazy danych metodą POST, tylko nie wiem dlaczego. Oczywiście mogę się mylić, nie jestem zaawansowany w programowaniu. Ten post edytował erix 11.09.2009, 22:25:57
Powód edycji: [erix]: co to ma do programowania obiektowego?!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetl gdzieś to zapytanie
Cytat "DELETE FROM ksiega WHERE id=".$_POST['id_zmiana']."" Np. po wpis usunięty. Dalej wykonaj to zapytanie gdzieś w phpMyAdminie, aha i wklej wynik na forum. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbujtak
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetl gdzieś to zapytanie Np. po wpis usunięty. Dalej wykonaj to zapytanie gdzieś w phpMyAdminie, aha i wklej wynik na forum. Z bazą nie ma problemów, zapisuje jak należy. Po wpisaniu kodu patryczakowego zadziałało, i mała ciekawostka, po wróceniu do mojej wersji również działa O.o Ten post edytował zakonnik 12.09.2009, 14:41:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:20 |