![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam
mam dosyc prosty problem dlatego umiescilem go w dziale Przedszkole Zrobilem panel admina. W panelu admina jest cos takiego:
Zawartosc pliku staff.php Kod if($_GET['radio'] == "on"){ if($user_class->admin > 0) { echo "Radio zostalo Wlaczone."; $result = mysql_query("UPDATE `serverconfig` SET `radio` = 'on'"); } else { echo "Nie jestes Adminem..."; } } no i to ladnie dziala ![]() moj problem polega na problemie polaczenia dwoch rzeczy ![]() chce zrobic cos takiego aby w menu byl dodatkowo przycisk RADIO (moze byc napis, nie wazne:P) jezeli Radio jest WLaczone :] No i wyszlo mi cos takiego: ta linijka miedzy znacznikami <html> Ale to nie dziala, i sie nie wyswietla... Prosze o pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
kod jest napisany poprawnie.
Jedyny powód dla którego nic nie wyświetla, to zmienna $radio nie zawiera tekstu 'on' jak sobie zalozyles. ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hmmm
zmienna radio zawiera wlasnie tekst 'on' screen z mysql'a. ![]() hmmm i nie mam pojecia czemu nie dziala ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
nie
$radio == on a $radio == 'on' |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
to ze bazie ci zawiera taką wartosc, to nie znaczy ze w php tak jest.
zrob sobie: echo 'zmienna radio zawiera:'.$radio. daj to przed tym warunkiem i bedziesz wiedzial czy mam racje czy nie ![]() @Spawnm to nie ma nic do rzeczy. rzuci jedynie noticem lub nie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie jestem pewien czy po prostu za pomoca uzycia funkcji:
Kod <? echo ($radio == 'on') ? ... serwer wie ze chodzi mi o pole "radio" w tabeli "serverconfig"... hmmm ? jak mam przypisac zmienna $radio to tego pola w mysql ? @edit: czy linijka wszystko zalatwi ? Ten post edytował se7en 11.09.2009, 11:14:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Masz nas za idiotów? Użytkowanie wielu kont jest niedozwolone.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:56 |