![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
mam problem z GD. Na localhost działa wszystko poprawnie, natomiast na serwerze produkcyjnym od kilku dni mam problem (przez 2 lata działało dobrze). Problem polega na tym, że generuje obrazek z tłem o określonym kolorze np. czerwonym. Pierwsze wywołanie skryptu generuje czerwony prostokąt, ale każde następne już czarny. Po wgraniu pliku przez ftp sytuacja się powtarza - tj. pierwszy raz daje właściwy rezultat, potem już zawsze czarny prostokąt. Uprościłem maksymalnie skrypt do postaci jak poniżej i problem dalej występuje.
Jak myślicie co może być przyczyną? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 7 Dołączył: 29.04.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm jesli możesz to dodaj
A prócz tego wygląda w porządku. jedyne co przychodzi mi do głowy to niewłaściwa wersja bibliotek GD, którą sprawdzisz funkcją gd_info(); Możesz jeszcze spróbować zapisać obrazek w innym formacie (tak dla testów). Może coś nie tak jest z jpeg'ami. Jak coś takiego znajdziesz, to będzie pole wyjścia do szukania konkretnego rozwiązania |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Kasyx - próbowałem twoich rad ale nie pomogło. Z png też był problem.
Udało mi się jednak znaleźć przyczynę. Prawdopodobnie na serwerze produkcyjnym zostało zmienione GD i funkcja imagefill nie działała poprawnie z jakiegoś powodu. Zmieniłem ją na
i póki co działa. Nie pytajcie dlaczego bo nie wiem - przypuszczam że jakiś bug w GD. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:12 |