![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 42 Dołączył: 8.04.2005 Skąd: Mława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Używam jQuery.format do dynamicznego budowania treści. Wygląda to tak: Szablon: Wywołanie w JS:
Wynik pod FX: Jak widać w href'ach powinno być to samo, to w tekście linka. W tym przypadku w href jest: "%7B0%7D" czyli {0}. jQuery nie wszędzie w miejsce {x} podstawia parametr. Czy to może być spowodowane? Macie jakiś pomysł? Z góry dziękuję. Doszedłem. Firefox domyślnie encoduje znaki które są url'em w treści strony, stąd parser nie znajdował { i }. Rozwiązaniem było dopisanie linijki kodu do biblioteki jquery.validate.js. Ten post edytował korro 15.09.2009, 11:51:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Doszedłem. Firefox domyślnie encoduje znaki które są url'em w treści strony, stąd parser nie znajdował { i }. Rozwiązaniem było dopisanie linijki kodu do biblioteki jquery.validate.js. Fajnie, ale może uchyliłbyś rąbka tajemnicy i podał tą magiczną linijkę? Informacja, że Tobie się udało może być dla kogoś stosunkowo mało pomocna. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 42 Dołączył: 8.04.2005 Skąd: Mława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt. Sam piętnuję takie zachowanie na forum, a teraz dostałem jakiegoś zaćmienia.
Oryginalny kod: Kod $.each(params, function(i, n) { source = source.replace(new RegExp("\\{" + i + "\\}", "g"), n); }); działający: Kod $.each(params, function(i, n) { source = source.replace(new RegExp("\\{" + i + "\\}", "g"), n); source = source.replace(new RegExp("\\%7B" + i + "\\%7D", "g"), n); }); linia 195. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:33 |