Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [wolontariat] Zend Framework, pomoc w nauce
SHARKI
post 12.09.2009, 15:42:59
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
Poszukuje cierpliwej osoby która pomogła by mi w nauce Zend frameworka.
Obecnie dłubie przy takim niby portalu społecznościowym do szkoły na zaliczenie przedmiotu, idzie mi to średnio, ale w większości w googlach znajduje odpowiedzi na napotykane problemy, co sprawia ze wyświetla się to co powinno choć czasem mam wrażenie że można było coś zrobić inaczej - lepiej.

Może przedstawię moją wizję tej pomocy w nauce, przyszły mentor dawałby mi jakieś małe "zlecenie"/"problem"/"coś do zrobienia" ja bym to coś postarał się wykonać na podstawie informacji z googli, a następnego dnia ( albo przy następnej okazji, nie liczę na to za taka osoba siedziała by zemną codziennie i mnie niańczyła bez przerwy), oceniła jakość i sposób wykonania "zadania" i powiedziała jak to powinno być prawidłowo zrobione.

Wszystko fajnie, ale pewnie czytając to myślisz sobie, ale co Ty będziesz z tego miał po za straconym czasem który mógłbyś poświecić na przeglądanie "nowości" w necie, otóż ja widziałbym to w ten sposób Ty teraz pomógłbyś mi w nauce a ja potem na drodze rewanżu mógłbym pracować dla Ciebie.

65 osób obejrzało ten temat i żadna nie wyraziła chęci pomocy, dlatego ponawiam apel
Go to the top of the page
+Quote Post
pyro
post 12.09.2009, 15:56:07
Post #2

-----

Cóż... nie mam złych intencji, ale spróbuję Ci zaoszczędzić czasu.

Cytat
65 osób obejrzało ten temat i żadna nie wyraziła chęci pomocy, dlatego ponawiam apel

Powód:

Cytat
Wszystko fajnie, ale pewnie czytając to myślisz sobie, ale co Ty będziesz z tego miał po za straconym czasem który mógłbyś poświecić na przeglądanie "nowości" w necie, otóż ja widziałbym to w ten sposób Ty teraz pomógłbyś mi w nauce a ja potem na drodze rewanżu mógłbym pracować dla Ciebie.

Sorry za szczerość, ale taka "odwdzięka" jest co najmniej głupia. Niestety nie liczyłbym na Twoim miejscu, że ktoś się zgłosi.

--------------------
ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
+Quote Post
SHARKI
post 14.09.2009, 03:16:57
Post #3

-----

Hmm gdy pisałem tego posta nie wydawało mi się "głupim" pomoc w nauce jakiejś technologii, a skoro nauczyłbym go dobrze coś robić to czemu miałby nie móc odpracować tego czasu.

Bo chyba te 130 osób nie oczekiwało kasy, z góry w temacie jasno napisałem wolontariat i to żądnych tylko pieniędzy powinno odstraszyć.

Ten post edytował SHARKI 14.09.2009, 03:20:08
+Quote Post
pyro
post 14.09.2009, 20:43:03
Post #4

-----

Chodzi mi m. in. o to, że nie będzie się komuś chciało Ciebie uczyć, skoro możesz to sam zrobić, np. czytając książki albo idąc na kurs. Dla kogoś innego to zwyczajna strata czasu. Może w tym czasie zrobić coś innego - pożytecznego.

--------------------
ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.06.2025 - 14:55