![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z utworzeniem zapytania sql, a tak naprawdę to skończyły mi się pomysły jak to zrobić. Przechodząc do meritum, mam 2 tabele:
Kod TABELA A IDJob nazwa ------------------------------------ 1 robotnik 2 sprzedawca w sklepie 3 kierowca 4 malarz 8 modelka 10 pomoc w hospicium TABELA B IDJobG IDGracz IDJob ------------------------------------ 1 36 3 2 34 2 Co chciałbym osiągnąć? Wyświetlić wszystkie rekordy z tabeli A oraz dopasować do nich wybranego gracz (IDGracz=36): Kod TABELA A IDJob nazwa IDGracz --------------------------------------------- 1 robotnik NULL 2 sprzedawca w sklepie NULL 3 kierowca 36 4 malarz NULL 8 modelka NULL 10 pomoc w hospicium NULL Próby z JOINami przynosiły mi taki efekt że otrzymywałem wynik zbliżony do powyższego, przy czym odpadał mi rekord z IDJob=2 bo dla tego zawodu występuje już rekord w tabeli 2.
wynik zapytania: Kod TABELA A IDJob nazwa IDGracz --------------------------------------------- 1 robotnik NULL 3 kierowca 36 4 malarz NULL 8 modelka NULL 10 pomoc w hospicium NULL Może się poprostu biorę za to od złej strony. Ktoś naprowadzi? Problem rozwiązany z pomocą kolegi:
-------------------- --------------------------------
Ureus |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:51 |