Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Apache] Zend Framework pod Vistą
Koniczynka
post 9.09.2009, 15:09:18
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Zainstalowałem XAMPPa na Windowsie Vista. Postanowiłem przenieść swoje projekty pisanie na Zendzie Frameworku na serwer lokalny. Jednak za kazdym razem mam ten sam kłopot - błąd o następującej treści:

"Uncaught exception 'Zend_Exception' with message 'Security check: Illegal character in filename' in C:\xampp\htdocs\15\library\Zend\Loader.php:237 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\15\library\Zend\Loader.php(117): Zend_Loader::_securityCheck('C:/xampp/htdocs...') #1 C:\xampp\htdocs\15\library\Cms\Controller\Action.php(26): Zend_Loader::loadFile('C:/xampp/htdocs...') #2 C:\xampp\htdocs\15\application\controllers\IndexController"

Wiem, że kłopot związany jest z fragmentem:

define('root' , ''.$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/'.$this->_request->getBaseUrl().'');
Konkretniej chodzi o zmienną $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'], która nie wiem dlaczego zmienia się w ZF na C:\xampp\htdocs\ z C:/xampp/htdocs/

Starałem się zmienić root php w konfigu, ale na nic to się zdało. Dodam, że w wypadku normalnych, nie ZF plików, wszystko wygląda prawidłowo, czyli w postaci: C:/xampp/htdocs/

Miał już ktoś podobny problem? Wiecie jak jemu zaradzić?

Dziękuję z góry za wszelkie uwagi.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
viking
post 9.09.2009, 15:31:06
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Spróbuj pokombinować z
  1. defined('root') or define('root', realpath(dirname(__FILE__)));

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.07.2025 - 05:00