![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem dziś skrypt na porównywanie tekstu wpisanego w formularz z generowanym. Ale jest jeden problem. Kod generuje, ale gdy wpiszę poprawny kod w fomularz pokazuje że jest błędny. o to skrypt:
Pozdrawiam, Micki! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo zapisz zmienna $haslo w sesji albo w polu input typu hidden, tyle ze to drugie to zadne zabezpieczenie...
nie wiem niech wypowiedza sie specjalisci Później porownuj z np $_SESSION['zapaimetane_haslo'] albo z tego pola hidden... a nie '$haslo'... bo porownujesz w ten sposob z ciagiem '$haslo' a nie wartoscia ze zmeinnej $haslo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież '$haslo' za każdym przeładowaniem strony ma inną wartość, to skąd wiesz co masz wpisać w formularzy skoro po jego wysłaniu, ale jesczze przed sprawdzaniem wartości pochodzącej z formularza zmieniasz $haslo na nowy ciąg znaków...
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz podaną odpowiedź dwa posty wyżej przecież - użyj chociażby sesji. Sesje objaśnia chyba każdy możliwy kurs i podręcznik PHP.
Przy okazji - wytłumacz mi sensowność tego porównania:
Następnie poczytaj, jak się zachowują apostrofy ![]()
Przykłady złego osadzania:
Dużo się o tym rozpisałem, ale z takimi patologicznymi zapisami trzeba walczyć, zanim wyrządzisz sobie albo komuś nimi krzywdę. Ten post edytował Zyx 9.09.2009, 14:36:09 -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 12:26 |