![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
znalazlem na sieci fajny skrypt
w danej chwili wysyla mi przez geta 1 zmienna username. a chciałbym aby przesyłał 2 zmienne ( ta druga tylko jest potrzebna do warunku który chce postawić w z zapytaniu msyql, bez konieczności sprawdzania czy jest prawidłowa czy nie) jak to zrobic?? -------------------- moje projekty:
www.hackwars.pl - hacking , webdesign itp www.kosmosnews.pl - Wszechświat bez granic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Kod var fullurl = url + 'do=check_username_exists&username=' + encodeURIComponent(handle.value); Nie widzisz tutaj żadnej zależności? To ci podpowiem: zmienna1=wartosc1&zmienna2=wartosc2&zmienna3=wartosc3... Próbuj, a jeśli nie będzie ci wychodziło to wklej kod ze swoimi próbami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod var fullurl = url + 'do=check_username_exists&username=' + encodeURIComponent(handle.value); Nie widzisz tutaj żadnej zależności? To ci podpowiem: zmienna1=wartosc1&zmienna2=wartosc2&zmienna3=wartosc3... Próbuj, a jeśli nie będzie ci wychodziło to wklej kod ze swoimi próbami. z ajaxa / javy to jestem cimna woda.. zrobilem to tak. i tez na wiele inny sposobów i nie wychodzi..
a odbieram to przez plik
i lipa.. pierwszy parametr jest przekazywany .. a drugi chyba nie .. w sumie nie wiem dokońca jak sprawdzić czy parapetry sa przekazane w tym skrypcie. plis help:... ![]() jeszcze raz: chodzi mi o to aby parametr username byl sprawdzany pod kątem parametru karnet (czyli w zależnosci jaki jest karnet to program sprawdza czy user moze jest ok czy tez nie) i nie wiem jak przeslac drugi parametr ![]() -------------------- moje projekty:
www.hackwars.pl - hacking , webdesign itp www.kosmosnews.pl - Wszechświat bez granic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Powinno działać:
|
|
|
![]()
|
|
dzieki .. zadziałało
ale trapi mnie nastepne zadanie.. gdybym chcial przykładowo sprawdzić wiecej danych.. nie jedna ale naprzykład pięć i robiąc tak :
jak sprawdzać naraz wiecej zmiennych?? pod tym samym warunkiem?? korzystając z pętli tak próbowałem jeszcze wykorzystać z foreach.. na rózne sposoby. bo wkońcu wytwarza sie tablica.. no ale nie dziala;( Ten post edytował japolak 9.09.2009, 18:57:41 -------------------- moje projekty:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj w PHP
a jezeli chodzi o ajax to ja uzywam
jak chcesz uzyc moetody GET to mozesz zmienic tam w scryptcie ajaxu Ten post edytował esiek 12.09.2009, 20:21:27 -------------------- allebhp.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:28 |