![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam bazę danych MySQL z 4-ma polami:
- wojewodztwo - powiat - gmina - miasto Jak zrobić wyszukiwanie żeby było 4 pola select option: - wojewodztwo - powiat - gmina - miasto i żeby każde kolejne było zależne od poprzedniego wyboru, tz.: Wybieram wojewodztwo opolskie i w polu powiat mam tylko powiaty z tego wojewodztwa, wybieram powiat Krapkowicki i mam do wyboru gminy tylko z tego powiatu, wybieram gminę Krapkowice i mam do wyboru tylko miasta z tej gminy itd... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jest świetny skrypt na ajaxie: http://ajaxin.jogger.pl/2007/02/22/zalezne...ml-owe-selecty/
Ale mam pytanie, bowiem działa to na bazie zbudowanej w ten sposób: id Malarstwo parent_id podMalarstwo nazwa podPodMalarstwo A jak przerobić ten skrypt gdy baza będzie wyglądać, tak jak poniżej: id Rodzaj podRodazj podPodRodzaj 1 Malarstwo podMalarstwo podPodMalarstwo 2 Rzeźbiarstwo podRzeźbiarstwo podPodRzeźbiarstwo proszę o pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:12 |