![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skleciłem taki kawałek kodu do walidacji przy pomocy JS:
Kod function vf() { valid = true; var f = document.forms[0] if (f.user.value == "" ){ var xx = document.getElementById('errorlogin') xx.style.display='block'; xx.innerHTML = 'Wpisz login.'; valid = false; }else {xx.style.display='none';} if (f.pass.value == "" ){ var xxx = document.getElementById('errorpass') xxx.style.display='block'; xxx.innerHTML = 'Wpisz hasło.'; valid = false; }else {xxx.style.display='none';} return valid; } Odwołuje się do niego przez formularz za pomocą: Kod onsubmit="return vf();" Gdy formularz jest pusty (oba pola) walidacja nie przechodzi i jest ok. jednak gdy wypełnię jedno pole to w przy kliknięciu w submit zawartość jest po prostu wysyłana, dlaczego? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak:
Kod function vf() {
valid = true; var f = document.forms[0] var xx = document.getElementById('errorlogin'); if (f.user.value == "" ){ xx.style.display='block'; xx.innerHTML = 'Wpisz login.'; valid = false; }else {xx.style.display='none';} var xxx = document.getElementById('errorpass'); if (f.pass.value == "" ){ xxx.style.display='block'; xxx.innerHTML = 'Wpisz hasło.'; valid = false; }else {xxx.style.display='none';} return valid; } -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie muszę wstawić:
Kod mint.fx.Fade("errorlogin", 100, 20, 500); Pochodzący z mintAjax, tak aby wyświetlane błędy korzystały z tej biblioteki, w tym wypadku były płynne? jeśli zapiszę to w funkcji Kod function FadeIn() { mint.fx.Fade("errorlogin", 100, 20, 500); } to mogę się jakoś do tego odwołać w wypadku if'a? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 09:05 |