![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem do jQuery następujący JS:
z następującym css'em:
Skrypt ten odpowiada za wyświetlanie dymka po najechaniu na element z ustawioną klasą vtip z treścią umieszczoną w atrybucie title. Mój problem polega na tym, że skrypt nie uwzględnia końca okna przeglądarki i po wyświetleniu zbyt wysokiego dymka okno przeglądarki dostosowuje się do jego rozmiarów (niestety nie można odczytać treści dymka ponieważ przewinięcie strony wymagałoby przewinięcia strony i zejście kursora z elementu, który aktywuje skrypt, a co za tym idzie zniknięcie dymka). W moim wypadku wyświetlanie dymka od dolnego lewego rogu rozwiązywałoby sprawę niestety próbowałem zmienić to na wiele sposobów i każdy zawiódł. Ustawienie bottom zamiast top w css() i nadaniu konkretnej wartości odległości od dolnej krawędzi ekranu powoduje tylko dziwne zachowanie skryptu i dynamiczną zmianę rozmiaru dymka (treść pozostaje bez zmian). Bardzo proszę o pomoc w przebudowaniu tego skryptu by dymek był wyświetlany od względem myszki od dolnego lewego rogu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 4 Dołączył: 14.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 18:04 |