![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 1 Dołączył: 29.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie jak zrobić żeby ten div w środku niebył przeźroczysty
Kod: Kod <div style='background: black; width:300px; height: 300px; opacity:0.4;filter:alpha(opacity=40);'><div id='aa' style='background: red; width:100px; height: 100px;'></div></div> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Niestety obecnie nie da się tego zrobić w css, musiał byś zamiast opacity dać obrazek.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie jak zrobić żeby ten div w środku niebył przeźroczysty Kod: Kod <div style='background: black; width:300px; height: 300px; opacity:0.4;filter:alpha(opacity=40);'><div id='aa' style='background: red; width:100px; height: 100px;'></div></div> np. tak: zmieniając odpowiednio atrybuty warstwa wewnątrz może także się rozciągać wraz z tekstem - ogólnie tutaj automatycznie został także nadany parametr z-index - jednak pasuje żebyś wiedział co to jest... do "kombinacji" z warstwami polecam Ci zapoznanie się z całym tym rozdziałem: http://www.kurshtml.boo.pl/css/pozycjonowanie.html -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:24 |