![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zechcielibyście wejść na stronę http://www.informel.pl/~bchmura/alczyk_7/ i wejść np. na podstronę "logotypy". Tam po najechaniu na którąś z prac pojawia się opis. Problem tkwi w tym, że jeśli najedzie się na prace a później na opis on pojawia się jeszcze raz. Macie jakieś pomysły jak temu zapobiec? Ten post edytował b_chmura 6.09.2009, 15:41:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W firefoksie 3.5 strona w ogóle nie mieści się w przeglądarce i nie da się nawet scrollować.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz podać screena?
wiem, że nie chodzi pod IE... ale sam działam pod mozillą 3.5 i działa Poprawiłem kod, działa również pod IE 7. Fuck, próbowałem różne sposoby i mi nie wychodzi. Nic się nie orientujecie w tym temacie? Pod IE 6 również wiec już z żadną przeglądarką nie powinno być problemu. Nie mniej jednak problem wciąż nie został rozwiązany... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś miałem podobny problem i rozwiązałem go mniej więcej w ten sposób, że zadeklarowałem gdzieś na górze
Kod var DescriptionEnabled = false; A onmouseover i onmouseout przerobiłem w ten sposób: Kod ArtWork[i].addEvent("mouseover",function(){ if(!DescriptionEnabled) myFx.start('opacity', 0, 0.7); DescriptionEnabled = true; }); ArtWork[i].addEvent("mouseout",function(){ myFx.start('opacity', 0); DescriptionEnabled = false; }); Nie wiem tylko, czy w momencie przesuwania kursora z obrazka nad opis wywoływane jest onmouseout. Jeżeli tak, to sposób nie zadziała. Ewentualnie w podobny sposób można popróbować z setTimeout. Ten post edytował franki01 6.09.2009, 02:51:10 |
|
|
![]()
|
|
Buu skucha... nie działa.
Możesz zagłębić się w temat setTimeout? EDIT: Zrobiłem to w dość niesmaczny i myślę niewygodny sposób. Div z opisem rozszerzyłem na cały obrazek, za background dałem gifa i ustawiłem pozycje tła, tekst przesunąłem paddingiem w dół. Niech to będzie chwilowym rozwiązaniem a wy jeśli możecie zaproponujcie bardziej elastyczne. Link dalej prowadzi do "popsutej" wersji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod ArtWork[i].addEvent("mouseover",function(){ DescriptionEnabled = true; setTimeout(function() { if(DescriptionEnabled) myFx.start('opacity', 0, 0.7); }, 1); }); ArtWork[i].addEvent("mouseout",function(){ DescriptionEnabled = false; setTimeout(function() { if(!DescriptionEnabled) myFx.start('opacity', 0); }, 1); }); Pokazywanie i ukrywanie będzie następowało 1 milisekundę po zjechaniu lub najechaniu myszką. W tym czasie wartość DescriptionEnabled zdąży się zmienić na true/false. Nie zapomnij o var DescriptionEnabled = false; na górze. Ewentualnie ustaw opóźnienie na 10 milisekund. |
|
|
![]()
|
|
Niestety, podany przez Ciebie sposób nie bangla.
Spróbuje coś pomodzić z tym setTimeout EDIT: Jestem zajebisty ![]() Domyślnie opisy są visibility: hidden; Po wczytaniu ustawiam je na visible i opacity na 0. Przy mauseover zmieniam by pojawianie zaczęło się od stanu w jakim jest a nie 0. Czyli konkretniej: przed addEvent dodaję Kod el.setStyle('opacity', 0); // ustawia wszystkie opisy na visible i opacity 0. a przy mauseover: Kod myFx.start('opacity', 0.7); zamiast: Kod myFx.start('opacity', 0, 0.7); Temat można zamknąć ![]() Pozdrawiam Chmura B. Ten post edytował b_chmura 6.09.2009, 15:43:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 00:49 |