![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki oto kod:
W formularzu w liscie rozwijanej pobierane sa nazwy wszystkich produktow. Dodatkowo kazdy produkt ma inne pola typu "cena" "jednostka" "kod kreskowy" itd. Jak zrobic aby po wyborze z listy rozwijalnej w polach na dole wyswietlily sie szczegoly produktu czyli wlasnie cena, jednostka, kod kreskowy? Te pola nie bedzie mozna edytowac, jedynie wyswietlac. Czyli w skrocie wybieram nazwe produktu z listy rozwijalnej (nazwa pobierana z tabeli "produkty" z pola "nazwa") i na dole w kolejnych polach wyswietlaja sie szczegoly pobieranie z kolejnych pól tabeli "produkty" czyli jednostka, cena, kod kreskowy (to pole ma byc zablokowane, nie mozna je edytowac. Ten post edytował freelinkz 5.09.2009, 14:32:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj <form> a do optiona dodaj value="jakis id". Później robisz przycisk type="submit" i w phpku odbierasz dane zależnie jaką metodą to wysłałeś.
Szukaj w google, formularze php ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale ja chce zeby po wyborze z listy w kolejnych polach pojawily sie od razu odpowiednie dane a nie ze po kliknieciu w submit.
a form mam przeciez dodane wiec nie wiem o co Ci chodzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ten dział. Szukaj javascript onchange.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Onchange oraz AJAX będzie potrzebny.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Onchange nie działa na IE. <option onclick="">. Do tego ajax, jak wspomnieli poprzednicy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:06 |