![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
otóż mam pewien problem. Zainstalowałem Skype przez który przestał działać localhost. Myślałem że padł mi serwer więc nie myśląc specjalnie nad rozwiązaniem odinstalowałem WAMPa nie robiąc kopii bazy ![]() Teraz jako serwer mam XAMPP ale nie wiem jak odzyskać dane. Oto pliki z katalogu data: ib_logfile0 ib_logfile1 ibdata1 oraz katalog jako nazwa bazy a w nim pliki frm dla każdej tabeli osobno oraz plik db.opt. Silnik bazy to InnoDB. Czy wie ktoś jak odzyskać te dane? Albo mógłby to zrobić dla mnie (niestety nieodpłatnie - są to małe pliczki które potrzebuję na uczelnie a wyszukiwanie jeszcze raz tych samych danych to syzyfowa praca). Bazy nie są duże, maks chyba ok 100 rekorów w jednej tabeli, reszta bardzo małe. Idealne były by pliki SQL z instrukcjami INSERT dla danych. Sprawa jest dość pilna gdyż w przeciągu tygodnia musiałbym to oddać na uczelnię. Proszę o pomoc, najlepiej taką gdzie nie istniało by ryzyko uszkodzenia serwera gdyż robię kolejny projekt i walka z XAMPPem nie jest mi potrzebna ![]() Pozdrawiam Ten post edytował Riggs 5.09.2009, 08:37:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Ludzie dzielą się na dwie grupy: tych co robią backup i tych co zaczną robić"
A czy da się w ogóle podłączyć do tych baz? Czy możesz wykonać jakieś zapytania? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, godziny guglowania dały efekty.
Zamieszczam post po angielsku oraz link do niego. Działa!!! Cytat I also had to restore my database from my ibdata and .frm files. I copied my old database's entire /data folder to a backup location. Then i COMPLETELY uninstalled my old MySQL installation, and MANUALLY DELETED the old /data folder (MySQL uninstall doesn't do this for you). Then I did a new installation of MySQL. Through an administrative tool called "Navicat", I created empty databases that were named the same as my old databases. This created corresponding database folders under the /data folder of my new MySQL installation. Next, I turned off the MySQL service and closed out Navicat. I then copied the database folders from my backed up /data folder location to the new installation's /data folder location. Finally, I copied the ibdata1 file from my backed up location to the new installation's /data folder. Note, I DID NOT copy the ib_logfile0 or ib_logfile1 files from the old backup location. Finally, I restarted the MySQL service, went back into Navicat, and the data was all restored! Please let me know if you need any more info on this... http://forums.mysql.com/read.php?22,47078,51428 Ten post edytował Riggs 5.09.2009, 12:19:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:59 |