![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Aktualnie mam taki skrypt który usuwa katalog wraz z plikami. Ale jeśli w tym katalogu są inne katalogi to wyskoczy błąd. Chciałbym żeby jeżeli jest tam katalog to żeby też go usunąło wraz z zawartością, jeśli w nim będą foldery to żeby też ta akcja się powtórzyła. Próbowałem zrobić to za pomoca DirectoryIterator albo całkiem coś pomotałem. Oto kod który mam teraz:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ładny przykład - http://www.php.net/manual/pl/directoryiterator.islink.php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Rzeczywiscie ładny przykład, gdyby tylko mi działał
![]()
Błąd: Kod Fatal error: Call to undefined method DirectoryIterator::isSymlink() in /home/deha21/domains/dhetman.pl/public_html/filesbrowser/admin/filesbrowser.php on line 152
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A jak masz dostęp do poleceń powłoki, to nie lepiej wywołać:
? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Może i lepiej, i prościej ale nie chciałbym z tego korzystać. Skrypt ma być do różnych stron które nie zawsze będą stały na moim serwerze. A na innych dostęp do tych funkcji może być różny.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
To użyj is_link()
![]() Inna sprawa, że jeśli to admin i masz możliwość, to możesz zawsze uzyć exec() i jako komendę wrzucić rekurencyjne, wymuszone usuwanie katalogu ![]() EDIT: Byli szybsi z tym execiem ![]() Ten post edytował thek 4.09.2009, 13:09:17 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki thek! Z is_link działa idealnie
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:42 |