![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki skrypt :
Chodzi o funkcje jquery : Cytat $("#lista").find('label').click(function() { alert($('input').val()); }) No wiec chodzi tutaj o to ze klikajac na 'label' alert powienien zwracac mi wartosc 'input'a ,ktore jak widac sa inne dla roznych inputow co wynika z petli php. Niestety za kazdym razem gdy klikne na ktorys label wartosc zwracana przez alert za kazdym razem wynosi 0........ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
moze zapoznaj sie troche z jquery....
![]() $('input').val(); - przeciez ten kod zwroci ci wszystkie inputy a val() pobierze wartosc pierwszego z nich. a ze pierwszy ma wartosc 0.... ty chcesz pobrac inputa w danym label wiec pobierz go, tego konkretnego. w manualu masz napisane jak to robic. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
No wlasnie sie zapoznaje z jQuery, jakbym byla zapoznany to bym nie pisal
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat byla zapoznany ze swoją płcią też się jeszcze zapoznajesz? ![]() ech.... Kod alert($(this).find('input').val()); Sobie przeanalizuj co i dlaczego i zkim i za ile -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no wlasnie mialem zapytac czy slowko 'this' ma cos z tym wspolnego ale mnie wyprzedziles, ze swoja plcia jestem zapoznany, ale wole sie zapoznawac z przeciwna
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat ze swoja plcia jestem zapoznany to pisz posty w jednej plci (albo jako kobieta albo jako mezczyzna - nie wiem jaką u siebie rozpoznales) a nie mieszasz w tekscie te plcie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Pytasz o to jaka rozpoznalem w lustrze czy w mozgu ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
o jakąkolwiek, która ci bardziej pasuje
![]() Cytat jakbym byla zapoznany wprowadzasz dezinformacje ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dobrze Panie moderatorze, bede pisal w jednej plci
Wracajac do tematu, teraz chce przerobic to na ajax jquery no i robie cos takiego : Cytat $(document).ready(function() { //$("#lista").addClass("red"); $("#lista").find('label').click(function() { $.post("testajax.php", {$(this).find('input').val()} ); }); }); No i teraz w jaki sposob odebrac te zmienne ktore zostana przeslane przez jquery do pliku testajax.php ? Ten post edytował Wolfie 4.09.2009, 12:33:06 |
|
|
![]()
|
|
http://docs.jquery.com/Ajax/jQuery.post#urldatacallbacktype
Czy naprawde ciezko to przeanalizowac? Przeciez masz tam przyklady jak masz cos wysylac i roznią sie one zdecydowanie od tego co ty tu dales... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Pytalem o co innego, ale rzeczywiscie glupie pytanie to bylo na maksa, przeciez to jest przesylane tablica $_POST do pliku php a ja sie zastanawialem jak to odebrac
![]() ![]() Ten post edytował Wolfie 4.09.2009, 12:43:25 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Pytalem o co innego wiem... tlumacze ci jednak ze źle to wysylasz. Przeciez brakuje tam NAZWY. W przykladach masz wszystko jak na dloni.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok,
rozumiem ze ma to wygladac tak : Cytat $.post("testajax.php", {'naglowek[]' : $(this).find('input').val()} ); A nazwe daje taka jaka mi sie podoba czy taka jaka ma input ? ---------------------------------------------------- Udalo sie! niezla zabawa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 07:09 |