![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem. Obiekt z kategoriami różnych poziomów. Pobieram je z bazy danych i chciałbym później wylistować
To daje mi taki wynik, że listuje mi pierwszą kategorię główną i jej podkategorie a później się zatrzymuje. Tzn. pierwsza zewnętrzna pętla jest wykonywana tylko raz a wewnętrzna normalnie. Ma ktoś pomysł jak zmusić pierwszą pętle do wykonania się tyle razy ile jest naprawdę pozycji? Pozdrawiam -------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w ten sposob, ile bys tego nie zapetlil - zawsze bedziesz mial ograniczona na sztywno liczbe poziomow.
tak naprawde wiele zalezy od tego jak masz zrobiona baze danych bardzo ciekawy art. :mysql tree structure jesli chcesz robic to samemu zapewne przyda ci sie wiedza o rekurencji, i referencjach ja tam z autopsji przyznaje ze za kazdym razem pisze inaczej ta klase, powod? bo lubie ![]() ale tak naprawde zbyt wiele zalezy od formatu danych by to dalo sie w 100% ujednolicic. j. Ten post edytował alegorn 4.09.2009, 07:59:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 02:19 |