![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki szkielet:
#logo i #notka mają ustawione beckground-image'y. Niestety nie "łączą się" te obrazki. Zostaje pozioma kreska o wysokości 1px. Gdy daję #logo i #notka zamiast imaga color jakiś (to kolory się łączą). Obrazki są wypełnione do samego brzegu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Sprawdź sobie wpierw jak wygląda sprawa marginesów, padding i border tych elementów. Bo to one mogą wpływać na pewne rozsunięcie.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
W jakiej przeglądarce?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko jest zresetowane (css), nie ustawiałem żadnych marginesów ani paddingów dla tych elementów.
W operze, FF, chromium, konqueror, arora...wszędzie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 2 Dołączył: 3.09.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przydał by się podgląd na żywo
![]() -------------------- Zaokrąglone rogi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z własnej autopsji wiem, że często gdzieś się chowa błąd który się zrobiło, będąc święcie przekonanym że wszystko jest ok
![]() style: * { padding: 0; margin: 0; } I postaraj się ustawić wielkość DIVow zawierających background-image idealnie na rozmiar obrazka, jeżeli te divy zawierają części laya, bo może być że zawartość bądź jej formatowanie "powiększa" diva o ten pixel ![]() No i nie wiem co tam masz, ale sprawdź #reset czy nic nie psuje ![]() -------------------- Jeżeli czegoś się nie da zrobić,
daj to do zrobienia komuś kto o tym nie wie, na pewno to zrobi... |
|
|
![]()
|
|
omg, jednak już się więcej do grafiki nie dotykam. n/c (; (błąd w grafice był)
A wcześniej sprawdzałem i byłem przekonany że obrazki są ok... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak bywa, że pies tonie a smycz pływa
![]() i pamiętaj: doświadczenie to jest to, co się zdobywa chwilę po tym, kiedy by się przydało. Na przyszłość będziesz bardziej wyczulony na to ![]() -------------------- Jeżeli czegoś się nie da zrobić,
daj to do zrobienia komuś kto o tym nie wie, na pewno to zrobi... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:30 |