![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Gdy w lini komend podaje polecenie "show tables;" wyświetla mi się komunikat:
ERROR 1064: You have an error i your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'tables' at line 1 Gdy wpiszę ponownie to polecenie wszystko działa. Lecz problem pojawia się znów, gdy wpisuję polecenie: "select user form from user where host='majdan';". Treść błędu podaję poniżej. Nazwę hosta podaje 'majdan', gdyż tak jestem w sieci, a przy logowaniu wszystko jest OK. ERROR 1064: You have an error i your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'user where host='majdan' at line 1 Ponowne wpisywanie tej komendy nic nie daje. Co mam zrobić w tej sytuacji? Proszę o pomoc :!: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat "select user form from user where host='majdan';".
A co to jest user form? Dwie kolumny czy jedna? Bo jeśli dwie to select user, form from......... A jeśli jedna to select 'user form' (sam nie wiem, czy tak to można zapisać... można w ogóle używać w nazwach tabel, pól, baz spacji?) A co do pierwszego błędu, to proponuje najpierw wybrać jakąś bazę: select nazwa_bazy (może być bez średnika!) Bez wybrania bazy za każdym razem mam ten komunikat. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:08 |