![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
natrafiłem na dziwną sytuację. Już wyczerpałem wszelkie pomysły na rozwiązanie. Parsuje SAX'em plik o strukurze:
Potrzebuję wydobyć ścieżkę i opis obrazka o konkretnym ID. Napisałem funkcje:
Problem jest natury "autozerującej" się zmiennej globalnej . Zmienna jest ładnie wypełniana w w którym odczytywana jest pożądana wartość. Jednak po zakończeniu parsowania, zmienna jest już pusta, mimo że w kodzie zmienia się tylko raz w . Jakieś pomysły? :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie myślałeś, żeby z tego zrobić klasę? Co do pytania. Spróbuj zobaczyć, czy pomoże coś używanie $GLOBALS['picPath'], zamiast tego global $picPath.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązałem problem!
Kruczkiem był fakt, że dataHandler może być wywoływany kilkukrotnie w trakcie parsowania wewnątrz tego samego znacznika! Tak jest napisane w dokumentacji php5. Ja w konstrukcji kodu założyłem, że tylko raz co powodowało błędy. Poprawny kod poniżej:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:39 |