![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzialajacy acz z trudem CMS zaczal nagle wyrzucac blad 503 tak od strony www jak i panela administracyjnego. Firma wykonawcza z Warszawy wina obarcza providera (NR 1. na naszym rynku
![]() Przegaldajac kod PHP strony widac np wiele niedorobek - bo czy pozostawione w liniach kodu informacje: TO DO: Do przemyslenia..., 90% kodu wylatuje, Tak musi dzialac bo dziala... nie swiadcza o braku profesjonalizmu...? Dodac nalezy ze strona ma wlasny CMS, oparta jest na Front Controlerze i Smaty Pomozcie znalezc wlasciwe rozwiazanie Pozdrawiam Daniel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to problem z hostingiem
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kod_odpowiedzi_HTTP Cytat pozostawione w liniach kodu informacje: TO DO: Do przemyslenia..., 90% kodu wylatuje, Tak musi dzialac bo dziala... nie swiadcza o braku profesjonalizmu.. samo zycie (aczkolwiek nie znoszę takich sytuacji) - pewnie wszystko miało być na wczoraj ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@mrok tylko ze serwer moze walic takim bledem bo aplikacja jest do 4 liter i generuje niesamowite obciązenie serwera.
@autor: bez kodów, bez sprawdzenie co ile sie wykonuje to ciezko cos powiedziec -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor
Cytat @mrok tylko ze serwer moze walic takim bledem bo aplikacja jest do 4 liter i generuje niesamowite obciązenie serwera. Zgadzam się, ale DGP napisał że wcześniej działało (acz z trudem) ![]() Cytat providera (NR 1. na naszym rynku ) rozumiemy tę samą firmę to ona raczej blokuje konto i wysyłam interesującego maila do własciciela. Dlatego wydaje mi się, że to wina serwera, no ale co można wywróżyć innego z tych wszystkich informacji?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki. Rzeczone firmy to: www.pro-creation.pl i www.home.pl Serwis produkowany rok czasu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A ja bym raczej podejrzewał nieoptymalny kod. Jeśli provider jest, jak piszą, nr1 na rynku to zapewne się broni przez fatalnie napisanym kodem poprzez przydzielanie limitu zasobów. Strona ma kod w rozsypce i zanim się zdąży przetworzyć serwer ja killuje, by nie wpłynęła swoim kiepskim działaniem na serwisy innych użytkowników. Sam coś o tym wiem, bo gdy przyszedłem do firmy gdzie pracuję przez jakiś czas zastanawialiśmy się co jest grane, gdyż z rana zawsze sypało sie 503. Po uzyskaniu slow-logów od dostawcy zidentyfikowaliśmy winowajcę w postaci jakiegoś starego skryptu bannerów, który dosłownie zajeżdżał cały serwer. Tworzył o określonych godzinach masę tablic tymczasowych i rekordów do nich by się aktualizować. W efekcie baza szybko spuchła do ponad 1GB(!) i każdego ranka dochodziły kolejne rekordy. Serwer przez to był w zasadzie nie do odwiedzenia przez jakieś 15-20 minut a kolejne 10 dochodził do stanu normalnego. Jeśli już wcześniej chodził źle to znaczy tylko, że jeszcze bardziej ktoś w nim nagrzebał i bardziej spaprał to, co już działało źle. Zreszta z jednym z informatyków wszystkie ich serwisy teraz powoli przerabiamy, bo jeszcze pod php4 chodzą, a sam sposób pisania woła o to by serwisy dobić i przepisać od nowa
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 18:10 |