![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam newsletter, w którym adresy podzielone są na dwie grupy.
W jednej grupie jest 30 adresów i wszystko się wysyła bez problemu. W drugiej mam 33 adresy i mail wysyłany jest tylko do pierwszych 23, a później przy każdym następnym wywala błąd i już do nikogo nie wysyła. Co jest grane? Kod:
Ten post edytował batman 5.09.2009, 14:24:35
Powód edycji: przeniosłem i dodałem tagi ~batman
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a patrzyles jakie to adresy? Moze jakieś lewe
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 7 Dołączył: 29.04.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki dokładnie błąd Ci generuje?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Adresy są raczej prawdziwe, ponieważ przeprowadzana jest dokładna selekcja. Newsletter jest tylko dla wybranych osób. Niestety nie ja go wysyłam i nie miałem możliwości odpisania komunikatu błędu i nie mogę go zdobyć ponieważ to wiązało by się z wysyłką maila do tych wszystkich osób, a że tak powiem nie moge im wysłać pustych maili ani jakiś innych głupot.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz sobie po prostu wybrać adresów tym zapytaniem: $query = "SELECT adres from newsletter where potwierdzony = 't'".$przedszkola; ?
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
uf, już po problemie. Okazało się że jednak jeden adres był walnięty.
___________________________________________________________ EDIT: Niestety problem wrócił. Tym razem mam komunikat: Cytat BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@xxx.com BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@xxx.eu BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@xxx.pl BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@xxx.com.pl BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@poczta.fm BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@xxx.pl BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@interia.pl BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@xxx.pl BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@poczta.fm BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@o2o.pl BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@xx.xx.xxxxx.com BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@o2.pl BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@interia.pl BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@poczta.fm BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@wp.pl BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@xxx.com BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@op.pl BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@o2.pl BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@xxx.pl BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@yahoo.com BĹ?Ä?d SMTP: NastÄpujÄ?cy odbiorcy sÄ? nieprawidĹ?owi: xxx@wp.pl NastÄpujÄ?cy adres Nadawcy jest jest nieprawidĹ?owy: newsletter@xxx.pl NastÄpujÄ?cy adres Nadawcy jest jest nieprawidĹ?owy: newsletter@xxx.pl Liczba wysłanych maili: 30. Pomóżcie proszę, bo nie mam pojęcia co może być źle. Ten post edytował sapper_pierwszy 13.09.2009, 14:44:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ok, czyli wszyscy Twoi subskrybenci widzą adresy innych z danej partii? Super. Cytat Pomóżcie proszę, bo nie mam pojęcia co może być źle. Adres Twojego serwera nie jest na jakimś RBL? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ok, czyli wszyscy Twoi subskrybenci widzą adresy innych z danej partii? Super. Nie, nie widzą innych adresów, ponieważ ja dodaje jeden adres z tablicy, wysyłam maila i kasuje go, po czym dodaje kolejny adres. Adres Twojego serwera nie jest na jakimś RBL? Jak to sprawdzić? Ten post edytował sapper_pierwszy 25.09.2009, 12:07:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Nie, nie widzą innych adresów, ponieważ ja dodaje jeden adres z tablicy A nie lepiej byłoby via BCC...? Cytat Jak to sprawdzić? Na np. Spamhaus? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ehhh gubie się w tym wszystkim. spamhaus.org ? Nie wiem co tam trzeba zrobić. Nie znam też czegoś takiego jak BCC...
Ale jeśli chodzi o mój problem, to na razie coś tam pogrzebałem i wszystko wysyła. Wali tylko jakiś wielki komunikat na chyba 1000 wierszy, ale działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:44 |