![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję prostego uploadera znalazłem coś takiego: http://valums.com/ajax-upload/ Działa on nawet dobrze ale mam problem ze zmianą nazwy pliku który wrzucam na serwer. Chciałbym aby każdy plik był przypisany do użytkownika który go wrzucił na serwer, może ktoś z was pomoże mi coś takiego napisać, z góry dzięki. Obecnie mam ustawioną nazwę w pliku upload parametr $newname Oto moja konfiguracja: plik z konfiguracją uploadera
Plik z upload
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Chciałbym aby każdy plik był przypisany do użytkownika który go wrzucił na serwer, może ktoś z was pomoże mi coś takiego napisać, z góry dzięki. Obecnie mam ustawioną nazwę w pliku upload parametr $newname A nie możesz dopisać nazwy użytkownika do tej zmiennej...? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No jak ma zadziałać, jak w POST tego nie ma?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
hmm liczyłem na kilka rad jak zrobić żeby było ;]
|
|
|
![]()
|
|
To będzie moja jedna jedyna rada, reszta = włącz mózgownicę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc znalazłem rozwiązanie na przycisk submit i przesyłanie plików przez ajax'a
![]() http://www.malsup.com/jquery/form/#code-samples |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Since it is not possible to upload files using the browser's XMLHttpRequest object, the Form Plugin uses a hidden iframe element to help with the task. Czyli nie przez ajaxa ![]() -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:47 |