![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Widziałem kiedyś temat na forum, jednak nie mogę go nigdzie znaleźć, pobocznym wątkiem w temacie było zwrócenie uwagi przez użytkownika na taką konstrukcję
i ów użytkownik podał jakąś skróconą formę tej instrukcji, gdy wykorzystywana jest jedna zmienna. Czy ktoś z was domyśla się, o co chodzi? Niestety nie mogę znaleźć, co prawda na algorytmy.pl wyświetla się to, co prawdopodobnie jest moją zagwozdką, ale nie lubię płacić ;> pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam Widziałem kiedyś temat na forum, jednak nie mogę go nigdzie znaleźć, pobocznym wątkiem w temacie było zwrócenie uwagi przez użytkownika na taką konstrukcję
i ów użytkownik podał jakąś skróconą formę tej instrukcji, gdy wykorzystywana jest jedna zmienna. Czy ktoś z was domyśla się, o co chodzi? Niestety nie mogę znaleźć, co prawda na algorytmy.pl wyświetla się to, co prawdopodobnie jest moją zagwozdką, ale nie lubię płacić ;> pozdrawiam Być może chodziło o coś na kształt:
Z tym że to by odpowiadało takiej instrukcji:
A poniżej mały test działania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eh, podałem zły przykład.
Nie chodzi o konkretne 1,2,3, to mogą być liczby, słowa, cokolwiek, ale chodzi o przyrównanie do jednej zmiennej, żeby nie pisać ciągle czegoś w stylu
lecz coś w krótszej formie. Dałbym głowę, że gdzieś widziałem ładne, przejrzyste rozwiązanie, coś w stylu zmienna-i po kolei warunki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
robisz tablicę i potem if(in_array())
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:52 |