![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Zapytanie w SELECT:
I poprawnie mi wyświetla z tabeli customers z pola admin_lastname nazwiska przedstawicieli Ale bym chciał żeby również mi nie tylko nazwiska wyświetlało z c.id_przedstawiciela ale też z c.id_dok id_przedstawiciela są w tej samej tabeli z id_dok i są różne wartości to się gryźć nie będą. Nie wiem czy poprawnie i sensownie pytanie złożyłem ale to przedszkole ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Łączysz tylko po polu łączącym obie tabele (czyli d.admin_id=c.id_przedstawiciela), ale wyświetlasz więcej kolumn w wyniku tuż po SELECT.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 18:39 |