![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 2 Dołączył: 18.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie tło: http://modlitewnik.com/tlo_bg.jpg
Chcę go powielić na prawo i na lewo...Oczywiście środek tła nie będzie widoczny bo tam będzie tekst, i inna grafika, chodzi mi o to abym końcówki tła (jakieś 50 px od prawej strony i od lewej) powielił....Jak mam to zrobić ? P.S. Standardowo się raczej nie da...bo te cienie są pod kątem...wiec powielanie jednego px nic nie da... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Chcę go powielić na prawo i na lewo...Oczywiście środek tła nie będzie widoczny bo tam będzie tekst, i inna grafika, chodzi mi o to abym końcówki tła (jakieś 50 px od prawej strony i od lewej) powielił....Jak mam to zrobić ? Robisz dwie warstwy, które pozycjonujesz przy prawej i przy lewej tak, aby tekst miał wyższy z-index niż tła. Jedno tło możesz ew. nadać dla body. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 2 Dołączył: 18.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To to ja wiem...ale tą grafikę chcę powielić, żeby nie było białych śladów po bokach....
bo ta grafika ma 1130px....a chce żeby przynajmniej dla rozdzielczości 1280 było bez białych śladow |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wyraź się jaśniej:
Cytat chcę go powielić na prawo i na lewo... Cytat To to ja wiem...ale tą grafikę chcę powielić, żeby nie było białych śladów po bokach.... Albo ja jestem tępy, albo coś masz na myśli i tego nie precyzujesz zakładając, że wszyscy będą wiedzieli, o co Tobie chodzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może po prostu użyjesz opcji resize w dowolnym programie graficznym. Zmiana rozmiaru o ~10% nie powinna odbić się jakoś mocno na jakości tła...
Ten post edytował fly474 2.09.2009, 11:31:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 15:45 |