![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Od kilku dni próbuję zrobić prosty skrypt logowania/wylogowywania za pomocą sesji PHP. Czytałem różne tutoriale, poradniki i niestety nie udało mi się... Oto fragmenty kodu: Plik index.php <strona na której umiescilem formularz do logowania>
Plik login.php:
Jeśli chodzi o PHP to jestem początkujący (2 dni praktyki to za mało żeby wiedzieć wszystko ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku login.php też musi być session_start();
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak wspomniał przedmówca - brakuje session_start
Lekki Offtop: Poza tym radziłbym Ci do każdego (prawie) pliku php na swojej stronie dodać na początku np.:
Gdzie plik byłoby ścieżką do pliku PHP zawierającego główne "sterowniki" strony - takie jak np. session_start(), łączenie z bazą danych, systemy szablonów itd. To Ci ułatwi pracę z taką stroną gdy będziesz chciał coś zmienić :-) Ten post edytował Skie 1.09.2009, 19:30:49 -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za pomoc! Teraz wszystko działa!
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:03 |