![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Muszę zrobić na stronę mojej możliwość drukowania umowy. Przez php i wartości z bazy MySql generuję treść umowy i chcę żeby użytkownik mógł sobie ją wydrukować. Ogólnie wiem jak to zrobić przez javascript, ale niestety drukuje mi się z poziomo, zamiast tak jak w Wordzie pionowo ... Poza tym wskakuje mi tam jeszcze jakaś data i adres strony i numer strony. I całość wygląda fatalnie. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak mogę zrobić normalny wydruk?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
proponuje zapoznac sie z technika dynamicznego generowania plikow *.pdf
Pozdrawiam -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie o tym mogę poczytać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2003 Skąd: zaścianek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chlopaki wszystko zawsze robicie naokolo
![]() drukowanie przez PDF w niektorych prostszych sytuacjach jest niepotrzebne nagłówek i stopke (czyli adres strony itp) mozna usunac we wlasciwosciach drukarki po windows.print() pokazuje sie ladne okienko drukowania po nacisnieciu przycisku wlasciwosci (przy drukarce) mozna ustalic orientacje pionowa lub pozioma tamtez mozna usunac te napisiki co sie pojawiaja na dole i na gorze lub wstawic swoje niestety nie wiem (i mocno watpie zeby bylo) czy jest do tego dostep z poziomu javascriptu (java jesli dobrze pamietam ma) jesli ma to sobie drukowac klient to ... chyba lepiej pdf :-) teoretycznie od ie4 powinno dzialac przez css: body { size: landscape; } //lub portrait ? ale niestety nie zauwazylem zeby dzialalo :-) -------------------- a wszystko z powodu picia podłego piva ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:16 |