![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 6 Dołączył: 26.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , stawiam w tym temacie pierwsze kroki i napotkałem problem nie do przejścia dla mnie ...
Otóż np tworzę sobie plik .htaccess przy index.php (tak o dla testu narazie ) no i chce żebym mógł się odwołać potem do index.php też przez index.html (tak jak pisało w różnych tutkach ) no i pisze no .
No i nic nie działa tylko BAD REQUEST w krasnalu .. A przy apache to po prostu "oj ten link wygląda źle " (a w sumie tu i tu apache (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) ) Pomoże ktoś zielonemu ? (te linijki z załadowaniem są LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so i normalnie nie w komentarzu w pliku konfiguracyjnym ) Ten post edytował kamillo121 31.08.2009, 19:27:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index.html$ index.php [QSA,L] sprobuj z tym Ten post edytował deirathe 31.08.2009, 20:18:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Chyba nie masz włączonego .htaccess
Zobacz swoj httpd.conf Kod <Directory "E:/twoja/sciezka/do/htdocs"> Options Indexes FollowSymLinks AllowOverride All Order allow,deny Allow from all </Directory> Po jego edycji restart serwera. Ten post edytował wookieb 31.08.2009, 20:21:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 6 Dołączył: 26.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Deirathe , to co podałeś też nie działa ,
Wookieb, nie mogę tego znaleźć Mam takie z directory tylko do <Directory "C:/apache/Apache2/icons"> <Directory "C:/apache/Apache2/manual"> <Directory "C:/apache/Apache2/cgi-bin"> # <Directory "@exp_errordir@"> #<Directory "C:/Documents and Settings/*/My Documents/My Website"> I do folderu z www , nigdzie nie mogę znaleźć tego ze scuężką to htdocs |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Chodzi o ścieżkę do twojego folderu z plikami dla stron www.
|
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem z AllowOverride NONE na all i mam taki błąd ,
Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator, admin@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error. More information about this error may be available in the server error log. Ten post edytował kamillo121 1.09.2009, 18:47:00 |
|
|
![]()
|
|
Teraz już wiesz, że htaccess działa.
Wywal z niego wszystko i zostaw tylko to Kod RewriteEngine On jeżeli nadal wywali błąd znaczy, że nie masz włączonego mod_rewrite ( i ponownie wracamy do httpd.conf - tam go włącz) Ten post edytował wookieb 1.09.2009, 18:54:00 |
|
|
![]()
|
|
SUPPPER , dziękuję Wam , załadowałem jeszcze moduł i śmiga (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pomogliście .... (tylko dziwi mnie czemu za nim nie załadowałem modulu do mod_rewrite to żadnej strony nie chciało otworzyć (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) , nie ważne chodzi to chodzi jestem niezmiernie wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
|
|
|
![]()
|
|
Bo błąd składniowy w htaccess to powodował.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 08:11 |