![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.. mam taki kod z prostym formularzem pocztowym .. ktory nie robi polskich znakow w diadomosciach ktore odbieram.. czyli jezeli napiszemy wiadomosc w ktorej bedzie kilka enterow i wyslemy ja, wiaodmosc ktora dojdzie od mnie bedzie pisana w jednej linii.. jak to obejsc? oto kod:
dodam, ze gdy przed edycja kodu byly wyswietlane w wiadomosci koncowej enterki w tekscie, ale nie bylo polskich znakow czyt. krzaki ;d .. zmienione zostalo:
prosze o pomoc bo juz nie wiem co robic ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jakie masz zadeklarowane kodowanie pliku w meta tagach?
2. nl2br 3. Postaraj się też o odpowiednie przetworzenie wpisanej wiadomości - htmlspecialchars, stripslashes. Ten post edytował franki01 31.08.2009, 00:14:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
heh, jak bys byl tak dobry i przerobił go na szybko to byl bym megasnie wdzięczny.. heh, mam dużo pracy a czasu mało, a do tego ta pozna godzina już.. Ten post edytował sztibiribi 31.08.2009, 00:22:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak powinno być OK. i następnym razem rób wcięcia, bo nieestetyczny ten kod. Ten post edytował ArekJ 31.08.2009, 00:45:23 -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Bo kolega manuala nie czyta, ale jak dasz:
to będzie ok -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 15 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw sobie w naglowku kodowanie i bedzie ok :
Kodowanie na stronie i kodowanie wiadomosci w email to sa dwie rozne rzeczy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat heh, jak bys byl tak dobry i przerobił go na szybko to byl bym megasnie wdzięczny.. heh, mam dużo pracy a czasu mało, a do tego ta pozna godzina już.. To zacząłbyś od przeszukania forum i byś znalazł co najmniej 5 takich tematów, jak Twój. Chcesz, żeby szanowano Twój czas, szanuj i nasz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:14 |