![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Opis problemu: Mam stronkę, która ładuje ajaxem zawartość diva, plikiem a.php ->działa Następnie ten plik (a.php) ma ajxa, który ładuje zawartość swojego diva kolejnym innym plikiem b.php. ->nie działa dla sprawdzenia uruchamiam oddzielnie a.php i wywołanie działa, wygląda na to, że zagnieżdżenie ajaxa nie działa. Proszę o odp, ale bez skrótów myślowych bowiem jestem początkujący. Dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 33 Dołączył: 30.01.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ładujesz ajaxem kod javascript to się on nie wykona. Polecam framework jQuery gdzie tam mają to poprawione
![]() -------------------- http://rafal.brzezinski.me - skrypty, tutoriale i inne.
Jeśli udało Ci się rozwiązać problem podziękuj osobom, które ci pomogły. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak przerobiłem to na jQuery, przyznam kilka linijek to zajęło ale nadal nie działa, efekt taki sam :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż kod
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
plik- glowny.php
- to narazie działa a.php:
- to już nie uruchamiam: glowny.php->(ajax)->a.php->(ajax)->b.php (pogrubione nie działa) uruchamiam: a.php->(ajax)->b.php tak działa Wygląda na to, że ajax może wystartować raz. PS. Był tu już taki temat ale bez odpowiedzi, znalazłem coś w necie o nested ajax ale niestety nie rozjaśniło mi. Ten post edytował Hfastmet 2.09.2009, 19:48:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak :
Kod <script type="text/javascript" src="jquery-1.3.2.js"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function(){ $('#klik').live('click',function() { $('#load').load('a.php'); }); $('#klik2').live('click',function(){ $('#load2').load('b.php'); }); }); </script> -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:47 |