![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam,
wyszukuję wyrazy w tabeli: $query = "SELECT * FROM przedmioty WHERE nazwa='ksiazka'"; $mysqli -> query($query); i teraz załużmy znajdzie mi 20 wyników, jak własnie zliczyc ilosc wyników i za pomocą jakiej funkcji wyświetlić to w php?(wyswietlić ilosc wyników i same wyniki) wiem że funkcja zliczająca w SQLu do COUNT ale nie bardzo wiem jak ją zastosować w połączeniu z PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to zrobić tak:
-------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki śliczne:)
Działa jak ta lala |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
To ja tylko dodam, że użycie w WHERE = przy stringu jest wrażliwe na wielkość liter. Powinno się dla stringów używać LIKE
A co do count...
Ten post edytował thek 30.08.2009, 11:40:46 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 13:03 |