![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zaczynam od paru tygodni zabawe z Symfony i mam problem. Mianowicie jest metoda w kontrolerze executeLogin():
Poniżej przedstawiam szablon loggedSuccess.php
Tutaj jeszcze zamieszcze jak wygląda $sf_user z poziomu loggedSuccess.php
Dlaczego w momencie return $this->redirect('main/logged'); w loggedSuccess.php nie ma juz Authenticated(true) tylko false? Wygląda na to że cały czas atrybut authenticated w $sf_user jest czyszczony przy zmianie szablonu, bo o dziwo w momencie gdy sprawdziłem działanie na samym szablonie loginSuccess.php czyli tym gdzie kontroler ustala setAuthenticated(true) to wszystko działa. Gdzie jest błąd albo czego nie rozumiem? Proszę o pomoc. Widzę, że małe zainteresowanie wzbudziłem... chyba sam rozwiązałem problem... użycie $this->getContext()->getController()->redirect('main/login'); załatwia problem... przekierowanie jest razem ze zmiennymi środowiskowymi są one widoczne na stronie przekierowanej. Nie wiem czy to rozwiązanie jest bez minusów ale działa dobrze ...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował blackroger 30.08.2009, 01:05:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:06 |