![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić sobie takie mini statystyki strony z informacją, kto był na stronie itp. (zapisują się pliku txt)
Użyłem też informacji o przeglądarce i systemie: Kod $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] Tutaj chciałem oddzielić przeglądarkę od systemu za pomocą ominięcia rozpoczącia nawiasu (bo w nawiasie jest system) i zastąpieniem go słowem "System: ". Potem chciałem ominąc zakończenie nawiasu, które zostałoby zastąpione <br />. Niestety nie wyszło mi to najlepiej: Kod $tmp = file('statystyki.txt'); $tmp_c = count($tmp); $i = 0; while ($i < $tmp_c) { $linia = explode('|', trim($tmp[$i])); $system = explode("(", trim($tmp[$i])); $system_koniec = explode(")", trim($tmp[$i])); for($a=0;$a<count($linia);$a++) echo '<br>'.$linia[$a].'<br>'; for($a=0;$a<count($system);$a++) echo '<br>System: '.$system[$a].'<br>'; for($a=0;$a<count($system_koniec);$a++) echo ' '.$system_koniec[$a].'<br>'; $i ++; } Sam się już w tym zaplątałem. Nic się nie stanie jak wszystko co jest po nawiasie będzie w następnej linii. Nie wiem, czy do końca zrozumieliście. Jak by coś było niezrozumiałe, to mogę wyjaśnić screenem, lub kodem, który odpowiada za zapisywanie statystyk do pliku. Ten post edytował tybetiusz 29.08.2009, 11:22:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie lepiej preg_match...?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:16 |