![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2009 Skąd: root Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Znalazłem to: http://algorytmy.pl/?id=139 ale trzeba zapłacić żeby się dowiedzieć... To co mam konkretnie na myśli jest napisane pod "Problem". Może ktoś mi pomóc?
-------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz skorzystać z klasy simplepie na stronie znajdziesz dokumentacje przykłady i demo.
-------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jezus maria. Swojego leniwego umysłu nie łaska użyć?
http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&...69216f04f9fdac3 Ten post edytował wookieb 28.08.2009, 20:38:08 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja ostatnio też miałem taki problem (konkretnie to chodziło o przetwarzanie całego pliku XML) i poradziłem sobie za pomocą simplexml, który jest wbudowany w PHP 5.
Będziesz mógł operować na danych z pliku XML podobnie jak na tablicach wielowymiarowych ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zrób sobie jakikolwiek parser plików XML. Możesz wykorzystać którąś z dostępnych dla php bibliotek, ale zapewne najpowszechniejsza to simplexml lub wszelkie oparte o strukturę DOM. Wygodne jeśli chcesz swój własny RSS napisać lub obrabiać czyjś, a na dodatek udostępniają Xpath, czyli coś podobnego do zapytań dla bazy danych.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:04 |