![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 30.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie odpowiedź jest prosta, nie nie znalazłem.
Przekazuję dane przez GET. Link wygląda tak: szukaj.php?kategorie=C++ Po odebraniu przez $_GET['kategorie'] dostaję samo "C". Znaczki "++" są ucinane:| Ktoś wie jak to zmienić? Koniecznie potrzebuje dostać C++(bo inaczej będę musiał kombinować...). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
użyj http://pl.php.net/manual/pl/function.rawurlencode.php na "c++"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 30.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eh, wychodzi na to że muszę tą funkcję kodującą(rawurlencode) zastosować w całe stronie, tak?
Chyba że źle zrozumiałem zastosowanie tej funkcji. Bo mam tak że z różnych linków, z różnych miejsc strony chcę dostać się do strony wypisującej Artykuły. I na tej stronie odbieram tylko kategorię z linka i wyświetlam artykuły tej kategorii. Nie działa tylko dla kategorii C++ ze wcześniej wymienionego powodu. Nie ma innego sposobu abym mógł odebrać całego stringa "C++" z GET? Bo jeśli naprawdę nie ma to muszę zmienić cały system (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No możesz ale dowolne ciągi jakie chcesz przekazac w parametrach urla musisz potraktować tą funkcją.
Co zreszta masz napisane w przykładzie w linku w którym ci podałem. Ten post edytował wookieb 28.08.2009, 20:16:45 |
|
|
![]()
|
|
Wiem, poczytałem już trochę o tej funkcji i popróbowałem. Ale za dużo bym już musiał zmieniać żeby pozwolić sobie na przekazanie ciągu "C++".
Po prostu zrobię funkcję która będzie odbierać z GET i oddawać gotowe stringi do urzycia. NP. Mając link artykuly.php?kategoria=Cpp
I w wyniku otrzymam string C++ gotowy do użycia i wypisania przy okazji:D Dzięki za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz co oznacza znak "+" w URLu? Jeśli nie - odsyłam do całkowitych podstaw.
wookieb podał rozwiązanie, które musisz zastosować do generowania takich linków. I tylko w tą stronę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:58 |