![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(Nie mogłem tego zamieścić w przedszkolu to tu wpisałem)
Witam serdecznie, jestem powiedzmy początkującym. Powiedzmy bo uczę się PHP życie zmusiło mnie do tego. Mam problem z którym nie daje sobie rady a nigdzie nie mogę znaleźć podpowiedzi. Mam formularz w którym użytkownik ma wyrazić zgodę, czyli zaznaczyć "TAK" lub "NIE". Formularz napisałem w HTML i on działa natomiast dane z formularza przekazywane są do pliku już w PHP gdzie klient ma zweryfikować podane dane i zatwierdzić do wysłania. Wszystko jest dobrze do momentu gdy w formularzu zaznaczy "NIE" w tym momencie ma się pojawić napis by cofnąć sie i zaznaczyć "TAK". Na swoim komputerze mam zainstalowanego "KRASNALA" i to działa lecz jak wgram na docelowy serwer NETLOOK to niestety nie działa ta funkcja. W formularzu wygląda to tak: Natomiast w potwierdzeniu tak:
Proszę o pomoc pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie przypisujesz wcześniej wartości do zmiennej $zgoda więc:
Ten post edytował zzeus 28.08.2009, 10:28:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Ja Ci zadam pytanie... od kiedy $_POST['zgoda'] w nowej wersji php jest tym samym co $zgoda?
![]() 1) Zmienić $zmienna na $_POST['zmienna'] 2) użyć na samym początku pliku potwierdzenia extract($_POST) bo to Ci zamieni wszystkie zmienne post na odpowiednie zmienne globalne Ten post edytował thek 28.08.2009, 10:54:33 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zzeus wszystko pasi teraz jest ok. Dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:13 |