![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2009 Skąd: Piotrków Tryb Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Sprawdzając czy moja strona działa we wszystkich przeglądarkach napotkałem się na błąd chodzi dokładnie o takie coś: W Firefox działa git ale w IE nie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) nie wiem czemu (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) pomocy! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował erjot90 27.08.2009, 22:41:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IE ogólnie ssie. Walnij coś w stylu:
<!--[if lt IE 8]><link href=DOMENAl/css/infobar.css rel=stylesheet> <div id=infobar><a href=http://browsehappy.pl/> Uwaga: Internet Explorer nie jest w stanie poprawnie wyświetlić tej strony. Kliknij aby rozwiązać problem... </a></div><div id=viewplot><script src=DOMENA/js/infobar.js></script><![endif]--> CSS: CODE @media screen{ #viewplot{ padding:0; /* << Tutaj ustaw margines jak dla <body> */ width:100%; height:95%; overflow:auto; height:expression(this.parentNode.offsetHeight-this.offsetTop); position:relative } html{ border-top:0; border-left:0; border-bottom:0; overflow:hidden } body{ margin:0; padding:0; overflow:hidden; height:100% } #infobar{ width:100%; font:normal 8pt/1 "MS Sans Serif" } #infobar a{ display:block; font:message-box; height:1%; color:white; background:red url(OBRAZEK) no-repeat fixed .33em .2em; padding:.45em .3em .45em 2.3em; border-bottom:.16em outset; text-align:left; text-decoration:none; cursor:default } #infobar a{ font-size:8pt; letter-spacing:0 } #infobar a:hover{ color:HighlightText; background-color:Highlight } } #infobar b{ position:absolute; right:5px; top:3px; font-size:11px; font-family:webdings; cursor:hand } @media print{ #infobar{ display:none } } JS: CODE (function(){if (Math.random()*10>(infobar.s||10))infobar.style.display='none';var I=infobar.runtimeStyle,V=viewplot.runtimeStyle;I.top=infobar.offsetHeight*-1;I.left=V.top=V.left=0;V.position=I.position="absolute";var T=setInterval(function(){var N=parseInt(infobar.currentStyle.top),M=-N;if(M>0){M=M>5?5:M;I.top=N+M;V.top=parseInt(V.top)+M}else{clearInterval(T);I.position=V.positio n="";V.top='0'}},40);infobar.innerHTML='<b onclick="infobar.style.display=\'none\';viewplot.height=\'100%\'">r</b>'+infobar.innerHTML;infobar.onclick=function(){infobar.all.tags("a")[0].innerHTML='Trwa otwieranie strony informacyjnej...'}})() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2009 Skąd: Piotrków Tryb Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sory ale ja nie rozumiem po co mi to?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
~Kszyhuu, masz coś do powiedzenia w temacie, czy chcesz dostać moderkę za spamowanie?
Cytat W Firefox działa git ale w IE nie Bo IE wykonuje instrukcję nieco szybciej; zamień miejscami span ze skryptem i będzie działać. Albo - najlepiej - użyj zdarzeń onload/DOMContentLoaded. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu jest rozwiązanie twojego problemu: http://domscripting.com/blog/display/99
|
|
|
![]()
|
|
no dobra zrobiłem tak:
a ta funkcja Data_i_czas() to:
no i nadal w ie nie działa Ten post edytował erjot90 27.08.2009, 22:57:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moje pierwsza podpowiedź była trochę nieprecyzyjna (późna godzina już (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) )
a @Erix proponował ci raczej coś takiego: Kod <span id="czas"></span> <span id="data"></span> <script type="text/javascript"> Data_i_czas(); </scirpt> Czyli: najpierw narysuj to, na czym JavaScript ma operować... Ten post edytował nitek 27.08.2009, 23:13:06 |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak jak radził Nitek ale to nic nie daje (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
ech.. sprawdziłem twój kod..
w JS daj zamiast: Kod data = new Date(); powinno być: Kod var data = new Date(); IE jest wrażliwy na poprawną składnie js... jak to poprawiłem - u mnie zaczęło działać... Ten post edytował nitek 27.08.2009, 23:36:20 |
|
|
![]()
|
|
dzięki wielkie nitek jesteś w porządku gość! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) wszystko działa jak należy! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:19 |