![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem wyglada tak : pliki jsp odpalone na localhost krasnalu wyswietlaja sie jak pliki txt natomiast na stronie http://sprawdzsobierexa.comze.com/new5.jsp tak jak widac niby lepiej ale nie do konca . Moze mi ktos powiedziec co jest nie tak z krasnalem ze pliki jsp wyswietla jak txt i co jest wogole zle ze na stronie http://sprawdzsobierexa.comze.com/new5.jsp przyklad z ksiazki tez nie odpala sie dobrze <%@ page contentType="text/html" %> <%@ taglib prefix="c" uri="http://java.sun.com/jstl/core" %> <%@ taglib prefix="ora" uri="orataglib" %> <html> <head> <title>Debug Output</title> </head> <body bgcolor="white"> <%-- Add test variables to the request scope --%> <c:set var="aString" scope="request" value="Hello World!" /> <jsp:useBean id="aDate" scope="request" class="java.util.Date" /> <c:set var="aNumber" scope="request" value="${aDate.minutes}" /> <h1>Debug Output</h1> <ora:debug type="headers" /> <ora:debug type="cookies" /> <ora:debug type="params" /> <ora:debug type="requestScope" /> </body> </html> jest tez plik new6.jsp ktory tez nie dziala poprawnie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś kiedyś słuchać plików .mp3 w notatniku?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A wiesz chociaż co to jest jsp? To są pliki JAVowskie, JavaServer Pages, a więc do jego odpalenia musisz mieć postawiony serwer JAVY a nie php czy inny. Z tego co wiem to krasnal nie posiada Apache Tomcat. Więc od jego instalacji musiałbyś zacząć.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam apache tomcat ,ale nie potrafie jeszcze odpalic na nim czegokolwiek.Pytalem sie tez o strone na ktorej umiescilem skrypt . Niektore chodza kolegom dobrze a mi nie . A jave posiadam w wersji 6 update 13 i nie wiem dlaczego nie kompiluje mi jej skryptow
Ten post edytował Leon Zawodowiec 26.08.2009, 21:11:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mówisz to też seplenisz i nie wkładasz w to wysiłku i ochoty? Przecież interpunkcja to podstawa.
Skoro masz Tomcat'a to dlaczego wspominasz w ogóle o Krasnalu? Uruchom stronę .jsp w kontenerze Tomcat. Krasnal nie służy do uruchamiania stron napisanych w technologii JSP. |
|
|
![]()
|
|
Nie wiedzialem ze krasnal nie odpala plikow jsp i wlasnie dlatego napisalem. Mam tomcat zainstalowany ale jeszcze nie potrafie z niego skorzystac |
|
|
![]()
|
|
Nie wiedzialem ze krasnal nie odpala plikow jsp i wlasnie dlatego napisalem. Ręce opadają. Przecież takie rzeczy sprawdza się od razu.Mam tomcat zainstalowany ale jeszcze nie potrafie z niego skorzystac Najpierw korzystasz a potem myślisz z czego korzystasz? Przeczytałeś któryś z tych tekstów: 1. JavaServer Pages Technology 2. JavaServer Pages |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umarlem
![]() -------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Może więc na początek zmień nick na Leon Początkujący by nie wprowadzać nikogo w błąd
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Pierwszy raz instaluje php do server tomcat. To wszystko zwiazane z instalacja servera i odpowiednich komponentow nie jest dlamnie takie proste jak dla was. Dlatego mam problemy z jego obsluga i sprawdzaniem plikow jsp
Ten post edytował Leon Zawodowiec 27.08.2009, 08:45:54 |
|
|
![]()
|
|
Po kolei, bo widzę, że nie zadałeś sobie trudu przeczytania i zrozumienia czegokolwiek na temat JSP.
1. Dowolny kontener aplikacyjny (Tomcat, Jetty, JBoss AS, e.t.c) nie potrafi parsować stron PHP; 2. Dowolny serwer HTTP (Apache, LightHttpd, e.t.c.) nie potrafi uruchamiać stron JSP. To są inne technologie, które ze sobą nie mają nic wspólnego! Nie zainstalujesz obsługi PHP w Tomcat'cie *. * - jest to wykonalne, ale po sporych modyfikacjach i zdecydowanie sobie nie poradzisz, skoro nawet nie rozumiesz czym jest kontener aplikacyjny, JSP, PHP, e.t.c. Ten post edytował mike 27.08.2009, 09:24:03 |
|
|
![]()
|
|
Wlasnie instaluje po koleji tak jak jest tu napisane http://tojackwu.blogspot.com/2008/10/php-5...tallation.html |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
jesli odpalam pliki jar , php i nie dzialaja to pomyslalem ze brakuje mi czegos z javy i php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wątpie żebyś konfigurował serwer korporacyjny, z twoich wypowiedzi wnioskuję że raczej chcesz się na uczyć więc ODPUŚĆ SOBIE PHP pod TOMCAT i zainstaluje je obok siebie i jsp uruchamiaj w TOMCAT a php w PHP. A tak przy okazji to na pewno wielce pouczająca jest strona którą podałeś
![]() -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jak się kopiuje tekst linku zamiast w niego kliknąć to tak jest... gratuluję błyskotliwości A ja gratuluję przenikliwości ![]() ![]() Link zawiera na końcu spację. Nie wiem czy obwiniać Firefoxa (ponieważ nie zrobił trim'a) czy Blogger'a (ponieważ wywala 404) ale sytuacja nie jest wymysłem czy głupim błędem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Hehe, w takim razie: jak się używa Firefoxa zamiast Opery to tak jest...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fakt spacji nie zauważyłem
![]() Ten post edytował f1xer 27.08.2009, 11:45:01 -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Wie ktos moze w jaki sposob i za pomoca jakich pluginow, dodatkowych biblotek polaczyc Eclipse z apache tomcat? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:23 |