![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt, który zaraz przedstawię, służy do logowania aby móc się dostać do zablokowanych stron.
Jestem przedszkolakiem w php, tylko się domyślam co znaczą poszczególne linijki. Z tego co rozkminiam skrypt działa na rozpoznawaniu czy ktoś jest zalogowany lub nie, poprzez cookie (SETCOOKIE). Sytuacja wygląda tak: jestem zalogowany na swojej stronie, jeśli znowu wchodzę na stronę logowania jest pusta, chciałbym aby rozpoznała że jestem zalogowany, i przekierowała mnie do określonej strony www, a nie jak dotychczas wyświetlała się pusta. Prosiłbym o treść kodu, oraz info w którym miejscu go wkleić. Przy okazji prosiłbym o skrypt wylogowania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Treść skryptu:
Ten post edytował Nocek 26.08.2009, 23:39:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy okazji prosiłbym o skrypt wylogowania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jak widać jako takie wylogowanie masz w tym pliku. Jeśli chodzi o sprawdzenie, czy jesteś zalogowany, czy nie, wystarczy wstawić ifa:
Poza tym ten skrypt mi się nie podoba. Jak chcesz, to wrzucę tutaj mój, który napisałem dziś na kolanie do innego tematu. Edit down: Mój błąd. Już poprawione. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Kszyhuu 26.08.2009, 19:06:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak widać jako takie wylogowanie masz w tym pliku. Jeśli chodzi o sprawdzenie, czy jesteś zalogowany, czy nie, wystarczy wstawić ifa:
Poza tym ten skrypt mi się nie podoba. Jak chcesz, to wrzucę tutaj mój, który napisałem dziś na kolanie do innego tematu. nie $_COOKIE["user"] a $_COOKIE["verify"] (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Poza tym ten skrypt mi się nie podoba. Jak chcesz, to wrzucę tutaj mój, który napisałem dziś na kolanie do innego tematu. Dziękuje, ten spełnia moje wymagania (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . Dzięki za pomoc. Skrypt do wylogowywania nie działa. Pewnie brakuje w nim wartośći $_GET.
Na stronie kliknięcie w przycisk "Wyloguj", powinno spowodować wylogowanie oraz przemieszczenie do innej strony. Jak w pełni powinien wyglądać ten skrypt? Ten post edytował Nocek 26.08.2009, 22:41:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Tak było wpisane, ale ten skrypt mnie nie wylogowywuje.
|
|
|
![]()
|
|
sprawdź czy wogóle to co jest między ifem się wykonuje, wstaw tam jakieś echo (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
jeżeli się nie wykonuje to rzeczywiście nie ma $_GET |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
tak, adres musi wyglądać tak: jakis_adres?logout=byleco (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Niestety nic mi to nie mówi, mógłbyś jaśniej?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Napisz do mnie na gadu jak byś mógł. 1465765.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:46 |