![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w bazie mam kolumnę kod_poc, w której zapisywane są kody pocztowe miejscowości. Chciałem aby w formularzu dane były wprowadzane poprzez 2 pola tekstowe - pierwsze 2 cyfry w jednym a kolejne 3 w drugim. Skorzystałem z widgetu sfWidgetFormSchema i w metodzie configure() formularza ustawiłem tak:
Chciałbym się dowiedziec jak teraz zrobic aby dane z tych dwóch pól były zapisywane w bazie w formacie XX-XXX bo teraz zapisuje mi w bazie 'Array'. Jak powiedzieć symfony żeby odpowiednie dane wyciągać z tablicy kod_poc: { kod_1: '12', kod_2: '112' }? No i żeby działało to również przy edycji. Ważne jest aby w bazie było zapisywane w formacie xx-xxx bo baza już istnieje i teraz wszystkie kody pocztowe są zapisane w ten sposób. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 24 Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. stwórz 2 nowe Widgety
2. daj im jakiś validatory 3. $this->validatorSchema->setOption('allow_extra_fields', true); 4. $this->validatorSchema->setOption('filter_extra_fields', false); 5. nadpisz jakąś metodę z sfFormDoctrine/sfFormPropel,
coś w tym stylu (napisane od ręki) Ten post edytował Pr0100 26.08.2009, 21:53:08 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 07:22 |