![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący problem z warunkiem if: Wartości "yes" są przesyłane akurat z innego miejsca z checkbox'a. Chodzi teraz o to, że gdy zaznaczę w checboxie tylko okienko temp to przerzuca mnie prawidłowo, w drugim przypadku tak samo. Jednak gdy zaznaczę obydwa nie przerzuca mnie do pliku form3.php tylko znowu do pierwszego, czyli form1.php. Bardzo proszę o pomoc w tej kwestii i ewentualne sugestie. Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrawiam Simon. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatniego daj jako pierwszy.
![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zauważ, że jak zaznaczasz 2 to spełnia pierwszy warunek - więc działa jak powinno
![]() Daj ostatni warunek jako główny (początkowy), a powinno działać ok. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Istotnie, zmiana kolejności zadziałała. Jednakże w sumie muszę dać znacznie więcej warunków, gdyż w zależności od tego co zostanie zaznaczone w checkboxach użytkownik zostanie przeniesiony do innego formularza. Wszystkich możliwych wyników jest jak obliczyłem 64. Zatem, w tym momencie zastosowanie kolejności if'ów nie chce zadziałać.
Macie może jeszcze jakieś inne sugestie? PS. Myślałem nad zastosowaniem warunków zagnieżdżonych (czyli if'y w if'ach), ale może jest jakiś prostszy sposób. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób to na switch
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo elseif
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:10 |