![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, prawdopodobnie banalne pytanie, ale za pomoc byłbym bardzo wdzięczny.
http://img139.imageshack.us/img139/6172/stronac.jpg Jest to płynny layout, a chodzi mi o to, żeby element koloru czerwonego przesuwał się razem ze stopką w zależności od ilości tekstu na stronie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak pokroiłeś sobie swoją grafikę.
Co to Twojego pytania... Zakładając ze ciąłeś to na tabelki to porostu daj polu (zielonemu) które masz pod polem(żółtym) Kod height="100%" Pamiętając żeby rodzić też miał wysokość na 100% i wtedy będzie się ono rozszerzać wraz z wielkością teksu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cerwony element wrzoc do stopki i nadaj jej ujemny margines gorny rowny wysokosci tego elementu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu czerwony element zawsze jest bezpośrednio nad stopką... Tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu czerwony element zawsze jest bezpośrednio nad stopką... Tak? W tym przypadku wpisanie tekstu będzie powodować przesuwanie się czerwonego elementu i stopki - racja, ale tekst nie sięgnie do niebieskiej stopki, gdyż strona rozciąga się po dojściu tekstu do wysokości czerwonego elementu, mam nadzieję, że zrozumiale to opisuję ![]() cerwony element wrzoc do stopki i nadaj jej ujemny margines gorny rowny wysokosci tego elementu Natomiast ten sposób wydaje się eliminować powyższy błąd, ale czerwony element, gdy tekstu jest mało - nachodzi na lewe menu. Jakieś sugestie, żeby Menu i Cz. El. nie nachodziły na siebie? min-height? Czy może coś praktyczniejszego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
float: left dla menu + clear: left dla stopki?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:59 |