![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem. Otóż tworzę CMS wszystko pięknie ładnie działa ale postanowiłem wbudować tam możliwość edycji plików online bez wchodzenia na ftp itp. W przypadku plików tpl nie ma problemu ale jak edytuję pliki php nie działa :/ Pomyślałem sobie że pewnie dlatego że jak przesyłam treść tego pliku POST'em to wykonuje się od razu jakieś działanie to zastapiłem znaczniki <?php ?> aby skrypt się nie wykonywał. I działa ale tylko do momentu jak chcę zapisać zmodyfikowany plik ... Ma ktoś jakiś pomysł żeby modyfikować pliki php przez skrypt php?
ps wiem że można to dć w jednym echo ale nie chciało mi się od nowa pisać to skopiowałem z innego skryptu ![]() Ten post edytował buliq 26.08.2009, 11:33:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale, że o co się rozchodzi ?
![]() Otwierasz plik -> wrzucasz do textarea -> wysyłasz formularz, zapisujesz plik. W czym problem ? -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tym problem że plik jest plikiem php! zaczyna się wykonywać w którymś momencie to zastąpiłem <?php <php> ale przy próbie zapisu dalej się wykonuje
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem na szybko mały test, dwa pliki:
file.php:
edit.php:
no i jakoś działa ![]() -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Dobra wysiliłem się i działa
![]() Chodziło o to że jak otwierałem plik to nie wskazywałem jaki bo ten fragment kodu był niżej ... Teraz innym problem. powiedzcie mi czemu mi dodaje backslashe przy cudzysłowu i apostrofie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Być może masz włączone magic_quotes. Tu masz info jak to wyłączyć http://pl2.php.net/manual/en/security.magi...s.disabling.php
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj czym są magic_quotes, czemu nie powinno się ich już używać i jak je wyłączyć.
|
|
|
![]()
|
|
no niestety ale nie mam włączonych Magic Quotes
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Robisz $('#editfile').serialize() i to pewnie escapuje ci ciapki i slashe. Zmień sposób przesyłania zmiennych ajaxem.
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
slashe dodaje mi w php przepuściłem działania przez firebug'a i w poście nie ma backslashy a w php wyświetla już z nimi
Edit: Szczerze wątpiłem że zadziała ale zadziałała funkcja stripslashes(); Dzięki all za help Ten post edytował buliq 26.08.2009, 11:32:28 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:50 |